Više od četrdeset autora sa uglednih naučnih institucija u zemlji i inostranstvu izlagalo je svoje radove na Prvoj međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“ koja je održana 2. decembra 2017. godine u sali Skupštine grada Pirota.
Konferenciju su organizovali grad Pirot, Ugovorna okružna privredna komora Pirot, Fakultet za menadžment u Zaječaru i Metropolitan univerzitet.

Goste su pozdravili organizatori konferencije Milan Popović, predsednik Skupštine grada Pirota; dr Dragan Kostić, predsednik Ugovorne okružne komore Pirot; Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga; akademik Ninoslav Stojadinović, predsednik ogranka SANU u Nišu, prof. dr Jadranka Đurović Todorović, dekan Ekonomskog fakulteta u Nišu kao i mr Goran Stamenović, direktor Metropolitan Univerziteta.U ime Megatrend univerziteta goste je pozdravila prof. dr Katarina Zakić, prorektor za međunarodnu saradnju.

Privredna komora Pirot je ovom prilikom dodelila zahvalnicu za saradnju našem fakultetu, a u ime Fakulteta za menadžment zahvalnicu je primio mr Nebojša Simeunović, savetnik dekana.

Pored toga, dr Dragan Kostić je u ime Ugovorne okružna privredne komora Pirot potpisao ugovor o saradnji sa Megatrend univerzitetom.

Profesori našeg univerziteta učestvovali su na ovoj konferenciji sa osam radova a to su: Dragan Đurđević, Miroslav Stevanović, Katarina Zakić, Ranka Mitrović, Marijana Joksimović, Silvana Ilić, Milica Paunović, Dalibor Miletić, Krunislav Sovtić, Gabrijela Popović, Biljana Ilić i Sanja Stojanović.
Autori iz Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije, Poljske, Kine, Grčke i Libije prijavili su naučne radove koji razmatraju teme i iskustva značajna za regionalni razvoj i prekograničnu saradnju.
Na Konferenciji je zaključeno da je osnova razvoja srpske privrede i ekonomije upravo uravnotežen regionalni razvoj, ali i prekogranična saradnja i da će činjenice i iskustva izneta tokom izlaganja biti temelj za dalje programe i projekte koji će doprineti razvoju čitavog regiona.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: